De Laméris familie

[home]


[ Samenvatting | Genealogie en Index| Foto galerij |
|Privacy | | Lameris stamboom groep| Andere interessante links]


Samenvatting van de Laméris stamboom

Versie : 17-02-2012

.

genealogie en index


Voor privacy redenen zijn de jaartallen van de nog in leven zijnde personen weggelaten!

 • De Lameris genealogie (With FRAMES)
 • De Lameris genealogie (No FRAMES)
 • Index van alle Lameris naamdragers en aangetrouwden

 • De kwartierstaat van Jacobus Laméris als cirkeldiagram (PDF document)
 • De kwartierstaat van Jacobus Laméris als text document

  foto galerij van de Laméris familie

  Johan Sebaldus Laméris (1877-1957) met zijn drie zonen ( van links naar rechts: Jaap (1910-1970), Evert (1916) en Carel Lodewijk (1912-2007) .
  Jacobus (Jaap) Laméris (1910-1917)
  Professor Hidde Jan Laméris Professor Hidde Jans Laméris (1872-1948) Deze en andere cartoons van J.F. Doeve werden hem aangeboden bij zijn afscheid als hoogleraar aan de Univ. van Utrecht in 1943. Tekst onderschrift: "De statistiek is als een veile vrouw; men kan met haar doen wat men wil".


  Respect voor uw privacy

  Het is voor een genealoog heel verleidelijk om alles wat is uitgepuzzeld door te geven. Dat mag niet zomaar. Officieel moet men iedereen toestemming vragen voor het openbaar maken van recente gebeurtenissen. Dat is onbegonnen werk. Ik toon op deze site iets meer dan volgens de wet op de privacy is toegestaan. Maar ik meen dat dit voldoende terughoudend is gedaan en dat de site zo interessanter is. Op deze site vindt u van nog levende personen alleen de namen en hoe ze aan de stamboom verbonden zijn. Ook van mensen die zijn overleden wordt niet alle informatie die ik bezit op de site gezet, indien ze zijn geboren na 1927.

  Staat u op deze site en wilt u dat niet?
  Stuur een e-mail dan zal ik u van de site halen.

  Weet u iets meer of heeft u foto's van iemand uit de database?
  Heel graag ontvang ik meer informatie. Een stamboom is nooit af, alles is welkom. En u kunt uiteraard informatie retour krijgen.

  Wilt u wat meer weten over iemand, of een groepje mensen?
  Stuur een mail en omschrijf wat u precies vraagt. Het is mogelijk om een document (.doc of .rtf) met een parenteel, kwartierstaat of zoiets, via internet te sturen. Of een GedCom, ik kan een gewenst stukje uit de database apart in een GedCom zetten. Een GedCom is voor u de handigste manier om de info te krijgen. Ik vraag u daarvoor wel om bovengenoemde gedragscode ten aanzien van weer doorgeven van info te respecteren.

  De Lameris familie stamboom groep

  Het merendeel van de stamboom gegevens is gebaseerd op aantekeningen van Friedes Jans Laméris (1869-1937), Jacobus Laméris (1910-1970), Carel Lodewijk Laméris (1912-2007), en Henk Lamerus (1917-2005) met bijdragen van vele anderen in de Laméris, Lameris of Lamerus familie. Speciaal dank is voor Caspar van Heel, die veel informatie over de eerste generaties van de Lameris familie heeft gevonden, beschreven in zijn artikel in het tijdschrift 'Grunoinga' uit 1966.

  In 1994 is door Henk Lamerus een groep van geinteresseerde Lameris/Lamerus naamgenoten gevormd, die jaarlijks bijeenkomt. Doel van deze Lameris stamboom familiegroep is om het onderzoek naar de Lameris afkomst te bevorderen en om de stamboomgegevens te verspreiden. Frides Laméris (1939) uit Leidsendam treedt hierbij op als voorzitter, terwijl Jaap Laméris (1954) als secretaris optreedt.

  In 2002 werd er een bezoek gebracht aan het museum het Hoogeland in Warffum, alwaar de praktijk van de rijksveearts Kornelis Jacobus Laméris (1840-1916) werd bezocht.

  groepsfoto voor de praktijk van Kornelis Jacobus Laméris


  Op een Hemelsvaartweekend 1998 is een gedeelte van de stamboomgroep bijeengekomen bij Bernard en Anouk Laméris op Chateau Bouquetraux bij Franchesse, Bourbon-l'Archambault in Frankrijk. Een verslag hiervan is hier te vinden.

  Voor verdere informatie kunt U terecht bij:
  Jaap Laméris
  Richel 10
  8303 KX Emmeloord
  Tel. 0527-620291

  Of per E-Mail.


  Free counter and web stats
  © 1997-2012 Jaap Laméris

  Laatst gewijzigd 17-02-2012